Tilbage Blik

Se billeder fra arrangementerne i mappen Foto’s

Aqua Vitae Sydfyn

Ægteparret Karsten og Lene driver virksomheden Aqua Vitae på Sydfyn, men kun i fritiden. Karsten destillerer og producerer og Lene står for salg, webshop, gårdbutik, rundvisninger og arrangementer. Vi var sat sammen med et hold på 4, så både Karsten og Lene var der. Lene sørgede for smagsprøver under rundvisningen. Hun fortæller at Karsten i sin tid startede med at plante nogle vinstokke, der skulle laves rødvin af. Første års produktion smagte slet ikke godt, så det blev i stedet frugt og brændevin, han kastede sig over. I starten mente han at det skulle være den rene vare, så det skulle bare lagre på plastbeholdere, men er dog blevet overbevist om at det er godt at lagre på gamle egetræsfade. Han laver meget på æbler: først bliver æblerne delt og så kommes vand og champagnegær på. Der er naturligt gær uden på æblerne, men det ikke til at styre processen og undgå vildgær, så derfor bruges champagnegær. Når blandingen er gæret i 8-16 uger, bliver det brændt. Vi prøvede at lugte til det der var til overs, når det var brændt – pyha, det lugtede ikke godt. Når det er brændt er det 80% og bliver derefter fortyndet til 40%. Det er en kunst at vide hvornår brændingen skal stoppes, for at få en god kvalitet, men det har Karsten fundet ud af. Vi smagte bl.a. en æblewhisky – den smagte godt. Han havde så også prøvet med tomater og sukkerroer – det var ikke godt!!!!

Lene og Karsten producerer også for privatpersoner og restauranter. Det tager ca. 8 måneder at få lavet en frugtbrændevin.

Vi havde et par hyggelige timer.

Birgitte

Søndag, den 6. august 2017 mødte 20 medlemmer op i Den Gamle Gartners Have til det årlige rejegilde. Dejligt at også nye medlemmer vil prøve kræfter med “at lave sin egen aftensmad” – pille rejer. Vi startede som sædvanlig med kaffe og lagkage og selvfølgelig vores medbragte dramme. Derefter gik snakken lystigt som den plejer, både på Inge og Laif’s terrasse og i haven. Sidst på eftermiddagen blev der gjort klar til rejerne; der blev tændt op på det åbne ildsted og den store gryde blev sat på. Vejret viste sig fra den gode side, så der blev dækket op på terrassen udendørs, og de øvrige ting gjort klar til spisning. Så var det rejepilning, og alle blev mætte. Ved ca. 20-tiden var det tid at bryde op.

Tak til Inge og Laif for en god dag.

Bodil

Vort logo – “Bitter er ikke noget man er, det er noget man drikker ” – så sandt så sandt, så kære Inge og Laif, tusind tak fra alle Jeres gæster for en dejlig rejefest, søndag den 6. august 2017.

Sædvanen tro, startede gæsterne med kaffe og lagkage klokken 13 (da kørte vi stadig rundt på Nordfyn – “GPS´en” var på ferie) men vel fremme ved 15 tiden kunne vi nyde kaffen på solterrassen, samt det enorme udbud af bitter brygget på alverdens frugt og krydderurter.

Valnøddetræet blev plyndret, og Laif tog os med på rundvisning i haven, derefter diverse indkøb af planter – der er altid noget som kan friste.

Som Laif skrev i invitationen: “spis alt hvad i kan” – det kom til at passe. Vi kunne ikke spise op, men 19 kg rejer til 19 personer – det er godt gået.

Grete og Richard

 

Aften besøg i de Japanske Haver

9/9 2017

Vi mødtes klokken 18.00 – kunne så nå at gå rundt i Haven på egen hånd!

Derefter var der spisning i hyggelige japansk inspirerede rum. Forretten var 3 stk. sushi, derefter var der buffet med forskellige lækre japanske retter, som kunne spises med pinde, hvis man havde tålmodighed til det.

Efter spisningen var der et lille foredrag om Havernes tilblivelse. Det var rigtig interessant at høre om en livsdrøm, der blev gjort til virkelighed!

Ægteparret Peter og Anne startede stedet op i år 2000, og har flere gange været i Japan på inspirationstur. Der gik så nogle år med at få haven anlagt og den 1. maj 2007 stod haverne klar til åbning. I de følgende år har haverne konstant udviklet sig – der er indtil nu plantet over 6000 træer samt 13.200 bunddække planter. En pumpe fylder de 5 åløb med vand – der flyttes ca. 150.000 liter i timen, så ikke noget at sige til at der kunne høres rislen af vand, lige meget hvor man gik!

De Japanske Haver består af 6 haver: Livets have, Meditationshaven og Thehuset, Udsigtshaven, Vandrehaven, Tempelhaven og Gårdhaven.

Efter foredraget kunne vi gå en tur rundt i Haven, som mørket nu havde sænket sig over. Der var “oplyst” af rigtig mange olielamper, men godt at vi også havde set Haven inden det blev mørkt.

En rigtig hyggelig tur som kan anbefales.

Merri ☺

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bitter er ikke noget man er, det er noget man drikker